Ballon trekken

Vul een aantal ballonnen en bevestig aan elke ballon een lintje, elk met een verschillende lengte. Verzamel de ballonnen en bundel de lintjes in een hand. Elk kind trekt een ballon. Degene die de ballon met het langste lintje trekt wint een prijsje of is als eerste aan de beurt met het volgende spelletje.

Ballon puzzel

Kies een woord of gezegde die bij de gelegenheid past, met een moeilijkheidsgraad volgens de leeftijd. Schrijf een letter of een woord van een gezegde op een ballon gevuld met helium. Maak aan elke ballon een lintje en verspreid de ballonnen door de kamer. Maak de lintjes dusdanig lang dat ze moeten strekken of springen om ze te pakken. Laat de kinderen als team samenwerken om erachter te komen welke woord of gezegde de ballonnen maken en laat ze deze in de juist volgorde hangen.

Hetelucht ballonnen

Verras de kinderen met deze originele activiteit en houd ze hiermee uren zoet. Natuurlijk mag u zelf ook meedoen want zelfs voor volwassen "kinderen" is het erg leuk.
Knip voor elke ballon 2 stukken lint van 110 cm en knoop deze in het midden samen. Pak een papieren bekertje en maak aan de achter-, voor- en zijkanten gaatjes en rijg de uiteinden van het lint er doorheen. Blaas een ballon op totdat deze een peervorm heeft en plaats deze binnen het lint. Plak aan de bovenzijde het lint vast aan de ballon zodat deze goed op de plaats blijft zitten. De ballon en bekertje kunnen de kinderen naar eigen inzicht versieren of kleuren. Met deze luchtballon kunt u de kinderen leuke wedstrijdjes laten doen. Het bekertje kan gevuld worden met bvb een beetje zand zodat de ballon heel langzaam omhoog gaat. Zo kunnen de kinderen allemaal een luchtballon maken en zelf vullen, zet de ballonnen op de grond en laat allemaal tegelijk los. Degene die zijn ballon er het langs er over doet om het plafond te raken heeft gewonnen. Reken er maar op dat de kinderen dit leuk vinden!

Schutters gereed, vuren maar!

Wij raden u aan om dit spelletje buiten te spelen en het liefst bij wat beter weer. Span een horizontale lijn over de grond als eindpunt. Knip 2 stukken lint af van ca. 3 meter en bevestig elk lint aan een heliumgevulde ballon. Maak het uiteinde van het lint vast aan een tentharing en steek deze ca. 2,5 meter voor het lint in de grond. Doe ditzelfde ook met het andere lint. Verdeel de spelers over 2 teams en bewapen ze met een waterpistool. Op een signaal beginnen alle kinderen op hun ballon te schieten. Het team die als eerste zijn ballon over de lijn schiet, heeft gewonnen en mag zichzelf vandaag scherpschutter noemen.

Fluit race

Plaats een plastic fluitje in elke kleur ballon voordat deze wordt opgeblazen. 2. Vul een gelijk aantal ballonnen van verschillende kleuren met helium en bevestig met een lint de gewichtjes. 3. Verdeel de kinderen in gelijk aantal teams als het aantal kleur ballonnen. 4. Bij het startsignaal gaan de kinderen zoeken naar het fluitje in hun kleur ballon door te zitten of te stampen op de ballonnen. Het team dat als eerste het fluitje vindt en affluit wint het spel.

Ga voor goud

Maak van de kinderen echte goudzoekers met deze spannende activiteit. Dit spelletje is vooral geschikt voor de wat jongere kinderen.
Plaats een lichtgewicht plastic gouden stukje of muntje of snoepje in gouden folie in één of meerdere ballonnen. 2. Blaas een aantal ballonnen op en bevestig hier een lintje aan (als u dit buiten doet, bevestig er dan een gewichtje aan) 3. Verspreid de ballonnen door de kamer of speelveld en laat de kinderen naar het goud zoeken door de ballonnen lek te prikken.

Nieuwjaars Mystery

Deze activiteit kunt u doen bij een oudejaarsfeestje. Deze activiteit is voornamelijk geschikt bij feestjes voor volwassenen voor vrijgezellen of goede vrienden. Voor het opblazen van de ballonnen, schrijf de namen van de gasten op een stukje papier en stop deze in de ballon. Gebruik 2 kleuren ballonnen, één voor de heren en één voor de dames. 2. Als uw gasten arriveren, laat ze een ballon uitkiezen van de juiste kleur 3. Als de klok 12 uur slaat, prikt iedereen zijn of haar ballon lek om erachter te komen wie ze mogen zoenen / een kado geven voor veel geluk in het nieuwe jaar.

Ballonnendans op muziek

Leuk als activiteit op een kinderpartijtje
Dit spelletje wordt gespeeld als de stoelendans.
1. De kinderen gaan in een grote cirkel ziten. Een kind krijgt een heliumgevulde ballon met een lintje. 2. Wanneer de muziek wordt gestart, de spelers geven de ballon rechts aan elkaar door. 3. Wanneer de muziek stopt, is de speler die de ballon nog vasthoud uit.

Tikkertje met ballonnen

Een leuke variant met ballonnen op het aloude tikkertje. Wie kent het niet
1. Laat de kinderen in een grote cirkel zitten 2. Elk kind heeft heliumballon met een lintje aan de broek of jurk geknoopt. 3. Het kind die "hem" is loopt aan de buitenkant van de cirkel en tikt tegen de ballonnen aan en zegt bij elke ballon "kip". 4. Wanneer hij of zij tegen een ballon mept en hard "vos" roept, rent hij/zij om de cirkel heen. 5. De "vos" springt op en moet de ballon aantikken van degene die aan het rennen is. Als de "vos" de ballon te pakken krijgt is "hem" uit. Als de vos de ballon niet te pakken voor "hem" op zijn plaats zit, moet hij weer op zijn plaats zitten en begint het spelletje opnieuw.

Bokje springen estafette

Deze variant op het traditionele bokjespringen helpt om ongelukken te voorkomen en is minstens zo leuk.
1. Verdeel de spelers in teams en geef elke speler een heliumgevulde ballon met een litnje en een gewichtje er aan vast. 2. Begin met het plaatsen van een extra ballon 1 meter voor de startstreep van elk team. 3. Na het startsignaal springt de eerste speler met de ballon in de hand over de eerste ballon en plaats zijn ballon vervolgens op de grond achter de eerste ballon en rent terug naar de rij en tikt de volgende speler aan. De tweede speler springt over de 2 ballonnen en zet zijn ballon ook neer en tikt de volgende speler aan. 4. Ga hiermee door tot 1 team al zijn ballonnen heeft geplaatst en de laatste speler over de streep gaat. Who's the best?

Speurtocht

Wat is er nu leuker in de zomer dan een speurtocht? Nou, een speurtocht met ballonnen
Maak de speurtocht nog spannender door aanwijzingen in de ballonnen te plaatsen. Schrijf de aanwijzing op een klien stukje papier en stop deze in de ballon voordat u ze opblaast. Maak een gewichtje aan de ballonnen vast om te voorkomen dat ze wegvliegen. De kleine speurneuzen moeten de ballonnen lek prikken om een aanwijzing te krijgen.

Niet mijn ballon prikken!

1. Blaas ballonnen op, maak hier lint aan vast en verdeel deze onder de spelers. 2. Elke speler schrijft zijn of haar naam op zijn of haar ballonn(en) 3. Verzamel alle ballonnen en mix ze tot één grote tros en hou deze stevig vast in een hand. 4. Elke speler mag om de beurt een ballon kiezen door het uiteinde van een lintje te pakken. 5. De speler prikt dan de ballon lek die hij/zij heeft gekozen De speler wiens ballon overblijft tot het einde is de winnaar!

Mijnenveld

Dit spannende spel is een goede oefening voor teamwork, vertrouwen en communicatie.
1. Maak van een ruimte in de tuin een mijnenveld, bijv. 10 x 10 meter (mag groter of kleiner) 2. Verdeel de spelers in tweetallen 3. Schrijf de naam van elk team op 3 vlaggen (plak een stuk papier aan het uiteinde van een rietje om een vlag te maken). Elk team heeft dus 3 vlaggen. 4. Blaas ballonnen op en maak hieraan een lintje (ca. 1 meter) en een gewichtje. 5. Laat een neutraal iemand de ballonnen en vlaggen verspreiden in het mijnenveld door ze in de grond te steken. 6. Elk tweetal kiest een gids en een loper. De gids staat buiten het mijnenveld en loodst de geblindoekte loper naar de vlaggen door het geven van aanwijzingen (links, rechts, voor, achter, bukken etc.) 7. Als de loper onderweg een ballon aanraakt, hij of zij moet al de vlaggen die zijn verzameld daar in de grond steken. Vervolgens gaat de loper terug naar het beginpunt en begint weer opnieuw. Het team wiens loper alle vlaggen heeft verzameld en door het mijnenveld heen komt is de winnaar

Vingerverven

Kinderen hebben de mogelijkheid om hun creativiteit los te laten op een ballon door er een gezicht, de aarde, een monster of iets anders op te schilderen met een ballon en een beetje vingerverf.

Poppentheater

Laat de kinderen creatief en expressief zijn door acteren. Na een karakter te hebben bedacht, kinderen kunnen hun acteerkunsten laten zien met hun eigen gemaakte creaties.

Instructies

1. Vul ballonnen met helium en bevestig hieraan een lint. 2. Laat de kinderen een gezicht maken met stiften, plakkers en stickers. U kunt natuurlijk ook het gekke gezicht pakket bestellen. Hier zitten namelijk allerlei leuke gezichtsstickers bij. 3. Maak een toneeltje en regel wat publiek voor de kinderen. Prettige voorstelling!

Spookballonnen

Teken een eng gezicht op de ballon en plak er wat streamers als haar bij om de spanning op te voeren.

   Instructies: Blaas een ballon op maak er een lintje aan vast en bevestig deze aan een tafel of stoel. Knip 7 repen van ca. 50 cm van crepepapier. Plak deze repen op het breedste deel van de ballon. Teken een eng gezicht op de ballon en knip vervolgens het lint van de ballon. De spookballon zweeft nu tegen het plafond, griezelen maar!

Ballon in een ballon

Neem 2 ballonnen met contrasterende kleuren. Voor het beste effect kunt u als tweede ballon het beste een meer transparante nemen. Rol de eerste ballon in de lengte op en stop deze in de andere ballon. De nek van de ballon moet er nog uitkomen. Schuif vervolgens de nek van de binnenste ballon over het tuitje van de heliumcilinder en vul deze tot een grootte van ca. 15 cm en knoop de ballon vervolgens dicht. De ballon vervolgens naar binnen duwen en de andere ballon opblazen tot ca. 25 cm. Knoop deze vervolgens dicht en klaar is uw unieke ballon in een ballon decoratie.

Gelegenheid

Overhandigen van een kado bij bijvoorbeeld een verjaardag of trouwerij.

Wanneer de ontvanger het kado opent, zal dit zorgen voor een verassing. Na het openen van het kado zal er een hoeveelheid ballonen uit het kado opstijgen. Op de bodem van de doos kan een presentje geplaatst worden. Voor de ontvanger zal dit een verrassing zijn die niet snel wordt vergeten.

Gebruik dit leuke verpakkingsidee om het geven van een kado nog leuker te maken. Leg een klein kado in een grote doos en plak dit vast aan de onderkant van de doos zodat het niet verschuift. Zet de doos ondersteboven en vul deze met heliumballonnen 1 á 2 uren voor het overhandigen van het kado. Sluit vervolgens de doos, zet deze overeind en plak deze vervolgens dicht. Maak het af met leuk pakpapier of lint. Succes gegarandeerd!

Markeer de stoelen met een ballon

Dit is een goed idee voor kinderfeestjes om de jarige niet in verlegenheid te brengen wie er naast hem of haar komt te zitten. Schrijf op elke ballon de naam van de kleine gasten en hang die aan de stoel op waar je het kind graag wilt laten zitten. Versier de stoel van de jarige met extra ballonnen en slingers voor het ereplekje

Naamplaatje

Leuke tip voor Kerst of Sinterklaas

Gebruik heliumballonnen in plaats van naametiketten op de kado's. Schrijf de naam van de ontvanger van het kado op de ballon. Zo heeft u eens een keer wat anders dan etiketten en bovendien creeërt u tegelijkertijd een gezellige sfeer met deze kleurige ballonnen.

Confetti explosie

Leuke knallende verrassing voor een verjaardag of oudjaarsavond.

Verras de jarige of luid het nieuwe jaar in met deze wolk van confetti met deze explosieve confettiballon door ze lek te prikken.

Vul de ballonnen voor het opblazen met een 1/4 kopje confetti. Blaas ze daarna op en bevestig er een lintje aan. Laat ze tegen het plafond aan hangen of laat ze zweven door er een ballongewichtje aan te bevestigen

Disclaimer

Laatste update: 16 nov 2016

Ballonspelletjes

OUDE VOLKSSPELEN   ı   REUZENSPELEN    ı    BALLONNEN & HELIUM    ı    SNOEPERTJES    ı    FUN FOOD    ı    FEESTMATERIAAL    ı    SAMENWERKING    ı    CONTACT    ı     HOME   

verhuur van Volksspelen - Heliumballonnen - Funfood

Leestsesteenweg, 89 - 2800 Mechelen

info@defeestneus.be

0478 - 03.55.77

info@defeestneus.be

© De Feestneus